IZLET GASILSKE MLADINE

Vsi vemo, da je bilo v zadnjih letih, zaradi korona situacije, tudi delo z mladino kar precej okrnjeno.

 

Prav zato smo bili v začetku letošnjega šolskega leta zelo veseli, ker se je ves podmladek z veseljem vrnil na vaje in tudi zato, ker smo se lahko redno pričeli dobivati. Vsi so komaj čakali, da se kaj novega naučijo in kaj novega preizkusijo. Pridno so sodelovali na vseh vajah in tekmovanjih in prav zato smo jih, po treh letih premora, ko to pač ni bilo mogoče, nagradili tudi z izletom ob koncu leta.

December je po navadi preveč poln raznih dogodkov zato smo akcijo izpeljali kar zadnjo soboto v novembru. 

V dopoldanskih urah smo se vsi nestrpni posedli v avtobus in se odpeljali. Kam? Nekateri so že malce sumili kam, drugi pa so še ugibali. Najprej smo si z veseljem ogledali gasilski dom v Škofji Loki, ki nam ga je dodobra razkazal tamkajšnji namestnik poveljnika Jaka Sušnik.  Še toliko bolj smo mu prisluhnili, ko je pred nas zapeljal vozilo namenjeno za gašenje požarov v tunelih GVC 16/25. Naš GVC 16/25 ni namenjen za gašenje v tunelih in nam je bilo zato zanimivo slišati, kakšne so razlike med njima. Pot nas je potem peljala še v Ljubljano, kjer smo se najprej preizkusili v bowlingu in nato še v skokih v višino. Polni energije smo se namreč odpravili na woop trampoline, kjer smo vsem dobro pokazali, kako spretni smo in kako znamo uživati. Vsi lačni smo se na koncu zatekli še v pivnico Kratochwill, kjer so pripravili odlične pice za lačne želodčke.

 

Na poti domov je bilo na avtobusu precej tišje kot zjutraj, saj je marsikoga od utrujenosti premagal spanec. Smo pa po takem super dnevu vsi dobili ogromno volje in energije, ki se pokaže čisto vsakič na vajah.

 

Dogodki

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Prispevaj

Če želiš pomagati to lahko narediš z donacijo. S tem pripomoreš k nabavi nove opreme in k usposabljanju članov.