SLAVNOSTNI PREVZEM NOVEGA VOZILA GVC 16/25

Gasilci PGD Most na Soči smo v soboto, 28.08.2021, uradno prevzeli novo gasilsko vozilo GVC 16/25.

Društvo je tako pridobilo sodobno vozilo z vso pripadajočo opremo in bo nadomestilo 20 let staro manjše vozilo GVV-1.

 

Na prireditvi smo med domačimi gasilkami in gasilci ter predstavniki gasilskih društev iz Gasilske zveze Tolmin, pozdravili župana občine Tolmin, gospoda Uroša Brežana, poveljnika Severnoprimorske regije, tovariša Stanka Močnika, poveljnika Gasilske zveze Tolmin, Miha Venclja.

Župan je ključe novega vozila slovesno predal poveljniku Blažu Merviču, ta pa jih je zaupal glavnemu strojniku, Urbanu Kozorogu. Urban je vozilo simbolično zagnal ter pridobitev obeležil s prižigom siren.

Predsednik društva, Aleš Kovačič, se je zahvalil vsem krajanom KS Most na Soči, Idrija pri Bači, Slap ob Idrijci in Tolminski Lom ter vsem lokalnim podjetjem, ki so prispevali sredstva in tako pripomogli pri nakupu novega vozila. Zahvalil se je tudi vsem članom gasilskega društva Most na Soči in še posebej komisiji, ki je bila ustanovljena za nabavo novega vozila, v sestavi: Blaž Mervič, Lučano Kovačič, Tadej Muznik, Gorazd Kovačič in Urban Kozorog. Slednji so poskrbeli, da je vozilo prilagojeno našim potrebam in zahtevam.

Ob tej slavnostni priložnosti so bila podeljena tudi priznanja in odlikovanja, katere bi morali podeliti že na lanskem, 130. občnem zboru društva, ki pa je bil izveden dopisno. Priznanja Gasilske zveze so prejeli Sašo Taljat, Martin Bremec, Matej Mravlja in Damjan Malnič. Gasilsko plemenico 3. stopnje sta prejela Aljoša Jug in Gorazd Kovačič, odlikovanje za posebne zasluge je prejel Silverij Mervič.

Na dogodku je vozilo blagoslovil župnik domače župnije, Nikolaj Rupnik, dekleta iz vokalne skupine Flance pa so s pesmijo popestrila slavnostno prireditev. Za prijetne besede je poskrbela povezovalka Vanja Hvala. 

 

Najlepša hvala za vso pomoč vsem, ki ste nam omogočili, da se nam je uresničila velika želja. Z vozilom bomo še uspešnejši in suverenejši pri opravljanju našega poslanstva.

 

Dogodki

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Prispevaj

Če želiš pomagati to lahko narediš z donacijo. S tem pripomoreš k nabavi nove opreme in k usposabljanju članov.