Pripravniki na državnem kvizu

15.4. smo se z ekipo pripravnikov, v postavi Gal Kuštrin, Maja Kovačič in Vasja Kovačič, udeležili državnega kviza, ki je potekal v Grosuplju. Ob prihodu na prizorišče se je takoj videlo, da je organizacija na odlični ravni. Prijave so potekale gladko kljub temu, da je sodelovalo več kot 110 ekip iz cele slovenije. Prevozi do prizorišča so bili dobro organizirani in sama usmeritev gasilcev do parkirnih mest je bila odlična. Po prijavi, kjer je ekipa dobila svojo štartno številko ter nekaj praktičnih nagrad, smo se odpravili v telovadnico kjer smo si pogledali poligone za izvedbo vaj. Sledil je postroj po regijah in otvoritev državnega kviza. Pripravniki so se nato odpravili na teoretični del kviza, po teoriji pa so imeli še praktični del - navezavo orodja in gasilske spretnosti. 
Po opravljenih nalogah smo si ogledali še predstavitev drugih služb, ki jih je organizator pripravil za nas. Tako smo si ogledali vozila Slovenske vojske, policije, konjeniški oddelek policije in gasilska vozila, predstavili pa so se tudi taborniki. Po ogledu smo odšli na kosilo in počakali na podelitev nato pa je sledil zaključek tekmovanja ter pot domov. 
 
Ekipa je v praktičnem delu vajo izvedla odlično, zalomilo pa se je pri teoretičnem delu. Tam je bil zaostanek prevelik, da bi se lahko borili za višja mesta. Na koncu je ekipa dosegla 30 mesto. Za nas, mentorje in ekipo, rezultat ni slab saj smo dokazali, da smo prišli med 30 najboljših v sloveniji. Ponosni smo na na našo mladino, ki ponosno zastopa naš grb na tekmovanjih. Še enkrat vse čestitke ekipi za dosežen rezultat. 
Vsi člani PGD Most na Soči

Dogodki

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Prispevaj

Če želiš pomagati to lahko narediš z donacijo. S tem pripomoreš k nabavi nove opreme in k usposabljanju članov.