Tabor gasilske mladine

Tabor gasilske mladine, ki ga že več let organiziramo v sodelovanju s kolegi iz Avstrijskega Beljaka, je letos potekal pod okriljem GZ Tolmin, na Volarjih. Tabor je trajal od 8.6. do 10.6.2019. Udeležilo se ga je 60 otrok in 20 mentorjev iz Beljaka ter 50 otrok in 20 mentorjev iz GZ Tolmin.

Po pestrem vremenu v mesecu Maju nas je pričakal lep sončen in topel vikend.

Pričetek tabora je bil v soboto zjutraj, kjer se je pričakalo prihod naše mladine. Sledil je pozdrav, ter postavljanje šotorov. Avstrijska mladina se je ustavila v Kobaridu, kjer se je odpravila na pohod do slapa Kozjak. Sledilo je kosilo, ter postavitev Avstrijskega dela kampa. Po kosilu je bil čas za sprostitev in igro, ker pa je bilo vroče smo se odpravili k reki Soči in se vsi ohladili v mrzli Soči. Sledila je večerja, po večerji pa taborni ogenj. Utrujeni smo se zavlekli v šotore in zaspali z nasmehi na obrazu.

Naslednji dan je bila budnica, saj nas je spet čakal pester dan. Najprej smo pozajtrkovali, nato pa so nam pripeljali rafte in takoj smo vedeli, da bo zelo zanimivo. Vodiči so nam razdelili opremo, nas poučili kako se na raftu obnašamo, nakar je sledil spust po Soči. Vse skupaj je trajalo do kosila. Po kosilu pa je spet sledil manjši počitek in igre. Ker je bil spet zelo vroč dan, so vsi komaj čakali, da se odpravimo k Soči, da se malo ohladimo. Sledila je večerja in pospravljanje slovenskega dela šotorov. Naša mladina je tako zaključila tabor, avstrijski del pa je še ostal, saj je bil pri njih ponedeljek dela prost dan.

V ponedeljek se je mladina iz Beljaka odpravila k maši v cerkev na Volarjih. Po maši je sledilo pospravljanje njihovega dela šotorov, kosilo, ter odhod domov.

Da povzamemo, bil je zelo pester vikend. Lepo je bilo videti nasmejane obraze, prijatelje iz Beljaka.

Kljub temu da je bilo na trenutke utrudljivo, je bilo zelo lepo. Komaj čakamo, da vse skupaj naslednje leto ponovimo.

Dogodki

Prispevaj

Če želiš pomagati to lahko narediš z donacijo. S tem pripomoreš k nabavi nove opreme in k usposabljanju članov.